سرمایه گذاری با خرید زمین
وبلاگ آکولند

سرمایه گذاری در زمین‌های کشاورزی و صنعتی: کدام گزینه بهتری است؟

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

زمین صنعتی یا کشاورزی
فهرست مطالب

سرمایه گذاری در زمین‌های کشاورزی و صنعتی، هر دو سودآور هستند. زمین‌های کشاورزی می‌توانند درآمدی مستمر را به صورت بلند مدت ایجاد کنند، اما سودآوری و بازدهی زمین‌های صنعتی می‌تواند بیشتر باشد. نکته مهم این است که نحوه سودآوری، دانش و تخصص لازم برای سرمایه گذاری در آن‌ها متفاوت است.

برای سرمایه گذاری موفق در زمین‌های کشاورزی و صنعتی باید مزایا و معایب هر یک را به خوبی شناخته و از ریسک‌ها و چالش‌های سرمایه گذاری در هر یک آگاه باشید. به همین خاطر در ادامه به این موضوعات می‌پردازیم.

مزایای سرمایه گذاری در زمین کشاورزی

زمین صنعتی یا کشاورزی

سرمایه گذاری در زمین کشاورزی می‌تواند مزایای قابل توجهی داشته باشد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • افزایش ارزش سرمایه
  • درآمد پایدار
  • تنوع در روش‌های درآمدزایی
  • حمایت‌های دولتی

محصولات کشاورزی برای هر کشوری اهمیت بسیار زیادی دارد. برای کشوری مثل ایران که با بحران آب مواجه است، اهمیت زمین کشاورزی قابل کشت دو چندان است. بنابراین می‌توان اطمینان داشت که همواره برای چنین زمین تقاضا وجود دارد. بنابراین افزایش قیمت این زمین‌ها دور از ذهن نیست. در نتیجه می‌توانید اطمینان داشته باشید که با سرمایه گذاری در زمین کشاورزی، ارزش سرمایه شما پیوسته رشد خواهد کرد.

علاوه بر رشد ارزش سرمایه، با تولید محصولات کشاورزی می‌توانید به درآمدی پایدار و مستمر دست پیدا کنید. همچنین راه‌های درآمدزایی از زمین کشاورزی می‌تواند بسیار متنوع باشد. علاوه بر کاشت محصولات متنوع می‌توانید به پرورش آبزیان و دام به عنوان روش‌هایی برای توسعه و افزایش درآمد فکر کنید.

حتی ممکن است بتوانید در این راستا از حمایت‌های دولتی به شیوه‌های مختلف بهره‌مند شوید. از آن‌جایی که فعالیت‌های مرتبط با کشاورزی برای کشور اهمیت بسیاری دارد، ممکن است بتوانید از تسهیلات دولتی یا حمایت‌های دیگر توسط دولت استفاده کنید.

معایب سرمایه گذاری در زمین کشاورزی

زمین صنعتی یا کشاورزی

هر چند سرمایه گذاری در زمین کشاورزی مزایای زیادی دارد، اما سختی‌ها، ریسک‌ها و چالش‌های مختلفی در این مسیر وجود دارد که در ادامه می‌توانید برخی از این موارد را مشاهده کنید.

  • ریسک حقوقی
  • وابستگی به منابع آبی
  • نیازمند دانش، تخصص و تجربه
  • نیازمند سرمایه گذاری سنگین
  • بازار ناپایدار

بسیاری از زمین‌های کشاورزی سند رسمی نداشته و به صورت قولنامه‌ای معامله می‌شوند. به طور کل ریسک مسائل حقوقی در خرید زمین کشاورزی بالاست. بنابراین باید کلیه استعلام‌های مورد نیاز دریافت شده و همچنین در نوشتن قرارداد خرید زمین کشاورزی باید دقت بالایی داشت.

همچنین حیات یک زمین کشاورزی وابسته به دسترسی به منابع آبی بوده و ارزش آن در گروه این مسئله است. بنابراین اگر به دلایل مختلف از کاهش بارندگی تا احداث سد و… باعث کاهش دسترسی زمین به منابع آبی شود، در واقع سرمایه گذاری شما با تهدیدی جدی روبرو می‌شود.

حتی اگر زمینی با شرایط بسیار مناسب پیدا کنید، برای ایجاد ارزش افزوده با کشاورزی و سایر روش‌ها، باید به دانش، تخصص و تجربه‌ای بالا مجهز باشید. زیرا کشاورزی کاری تخصصی است. بنابراین بدون داشتن چنین تخصصی ممکن است به راحتی در این مسیر شکست بخورید.

در صورت داشتن تخصص و سایر شرایط، باید پیش از ورود به سرمایه گذاری در زمین کشاورزی، کاملا آگاه باشید که ایجاد درآمد از طریق کشاورزی نیازمند سرمایه گذار سنگین است. به عبارت دیگر شما برای مراحل کاشت، داشت و برداشت باید هزینه کنید تا در نهایت پس از برداشت بتوانید به درآمد و سود خود برسید.

در نهایت باید مطلع باشید که بازار محصولات کشاورزی از نظر میزان تقاضا و قیمت همیشه در شرایط پایداری وجود ندارد. به عبارت دیگر ممکن است شما محصولی تولید که به واسطه بیشتر بودن عرضه از تقاضا، در فروش آن نتوانید سود مناسبی بدست آورید.

مزایای سرمایه گذاری در زمین صنعتی

زمین صنعتی یا کشاورزی

سرمایه گذاری در زمین صنعتی جذاب و سودآور است. در ادامه می‌توانید برخی از مزایای سرمایه گذاری در این نوع از زمین‌ها را مشاهده کنید.

  • سودآوری بالا
  • تقاضای مستمر
  • حمایت‌های دولتی
  • دسترسی به امکانات زیرساختی
  • کسب درآمد مستمر

زمین‌های صنعتی معمولا ارزش بالایی دارند. زیرا این زمین‌ها برای توسعه صنایع، ایجاد شغل، افزایش تولید و رونق اقتصادی ضروری هستند. بنابراین طبیعی است که ارزش بالایی داشته باشند و از همین منظر سودآوری مناسبی را به همراه آورند.

معمولا برای زمین‌های صنعتی که در اطراف مناطق صنعتی وجود دارد، تقاضای بالا و مستمری وجود دارد. در نتیجه رشد قیمتی مناسبی را تجربه می‌کنند. علاوه بر این، زمین‌های صنعتی با توجه به اینکه منجر به رشد و توسعه صنایع و افزایش رونق اقتصادی می‌شوند، شانس دریافت حمایت‌های دولتی را نیز دارند. همچنین این زمین‌ها معمولا دسترسی مناسبی به امکانات زیرساختی مثل برق، جاده و… دارند.

در نهایت با سرمایه گذاری در زمین صنعتی نیز می‌تواند به درآمد مستمر و حتی ماهیانه برسید. برای این منظور می‌تواند به اجاره زمین فکر کنید. حتی می‌توانید با احداث سوله در زمین مورد نظر، از اجاره آن درآمد مستمر ماهانه داشته باشید.

معایب سرمایه گذاری در زمین صنعتی

زمین صنعتی یا کشاورزی

سرمایه گذاری در زمین صنعتی در کنار جذابیت‌هایی که دارد، معایبی هم دارد. در ادامه برخی از معایب سرمایه گذاری در زمین صنعتی را مشاهده می‌کنید.

  • نیاز به سرمایه اولیه بالا
  • وجود قوانین خاص
  • اثر پذیری زیاد از شرایط اقتصادی
  • محدودیت در تغییر کاربری

زمین‌های صنعتی به خاطر نزدیکی به صنایع و برخورداری از موقعیت خاص، قیمت بالایی دارند. تامین هزینه خرید این زمین‌ها برای بسیاری از افرادی که تمایل به سرمایه گذاری در زمین دارند، دشوار است. حتی هزینه تعمیر و نگهداری زیرساخت‌های مربوط به زمین‌ها را نیز باید هزینه‌های سرمایه گذاری خود در نظر بگیرید.

نکته مهم دیگر در خصوص زمین‌های صنعتی این است که قوانین خاصی درباره این زمین‌ها وجود دارد. به عنوان مثال قوانین زیست محیطی گاهی اوقات می‌توانید سرمایه گذاری شما روی این زمین‌ها را تهدید کند. همچنین تحولات و فراز و نشیب‌های اقتصادی می‌تواند روی شرایط زمین شما اثر گذار باشد.

یکی دیگر از معایب سرمایه گذاری روی زمین‌های صنعتی این است که امکان تغییر کاربری آن‌ها بسیار محدود و سخت است. می‌دانیم تغییر کاربری یکی از راه‌های افزایش سود در سرمایه گذاری روی زمین است. اما به دلیل قوانین خاصی که بر این زمین‌ها حاکم است، تغییر کاربری آن‌ها دشوار است.

مقایسه فرصت و چالش های سرمایه گذاری در زمین های کشاورزی و صنعتی

هر دو سرمایه گذاری فرصت‌ها و چالش‌های مختلفی دارند. برای کسب سود جذاب در هر دو نوع سرمایه گذاری، نیازمند دانش، تجربه و تخصص هستید. هم سرمایه گذاری در زمین کشاورزی و هم سرمایه گذاری در زمین صنعتی نیازمند نقدینگی زیاد است. اما احتمالا برای خرید زمین صنعتی باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.

تقاضا برای زمین کشاورزی در صورتی که به منابع آبی دسترسی داشته و امکانات مناسبی داشته باشد بالاست. در مورد زمین صنعتی نیز نزدیکی به صنایع باعث ایجاد تقاضای بالا می‌شود. به نوعی می‌توان گفت بازار هر دو نوع سرمایه گذاری ممکن است به شدت تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور قرار گیرد.

کسب درآمد مستمر در هر دو نوع سرمایه گذاری ممکن است. ولی به نظر می‌رسد رسیدن به درآمد ماهانه با سرمایه گذاری روی زمین صنعتی، از طریق اجاره داری راحت‌تر و سریع‌تر امکان‌پذیر است. اما هر چند درآمد حاصل شده از کشاورزی و… از زمین کشاورزی، ماهانه نیست، اما به نظر می‌رسد می‌تواند درآمد جذاب‌تری داشته باشد. همچنین قابلیت توسعه درآمدی برای زمین کشاورزی از راه‌های مختلف فراهم است.

بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری

سرمایه گذاری پرسود در بهترین زمین‌ها با آکولند

مطالب مرتبط